Over Hogeland Films

Sarah Stiles

sarahstileswebSarah Stiles is de kracht achter Hogeland Films. De onderwerpen die het meest kenmerkend zijn voor het werk van Sarah zijn vooral de ontwikkelingen in het landschap, bijzondere initiatieven en 'gewone' mensen in de noordelijke regio.

Opdrachtgevers zijn o.a. Stichting Hogeland in Beeld (projectmanager), Provincie Groningen, Gemeente Het Hogeland, Gemeente Winsum, Gemeente De Marne, Libau, Wierde en Dijk, Community Films, Festival De Nacht van Electra, Landgoud Ontwikkeling, Marne Mosterd, Akkerbouwbedrijf Edens, 'Svadebka!, Humanitas en diverse films in opdracht voor bedrijven en ondernemingen.

Sarah heeft een grote passie voor nieuwe media en volgt de technologische mogelijkheden en actuele digitale ontwikkelingen op het gebied van beeld, apps en communicatie op de voet. Zij geeft ook advies op maat aan gemeenten em ondernemingen over beeld en communicatie, workshops aan bewoners en stichtingen ter bevordering van kennis en het gebruik van beeld op smartphones en tablets. Naast haar werkzaamheden als filmer en projectleider, is zij de laatste tijd ook steeds vaker te zien met live streaming en broadcasting op locatie. Klik hier voor referenties en recensies. Daarnaast levert Sarah films en/of beeldmateriaal voor o.a. Stichting Promotie Waddenland, RTV Noord, en RTL7.

Behalve filmmaker is Sarah Stiles (Royal Academy of Music) ook componist en producent van muziek voor filmproducties en diverse muziekuitgaven bij gerenommeerde internationale en nationale uitgevers zoals Wolters Noordhoff, EPN, Stainer & Bell, De Haske, Impro Publications en De Toorts.

Aan Sarah is het 'Waddengoud' keurmerk toegekend voor haar films over het landschap en de ontwikkelingen in Noordwest Groningen. (Waddengoud is het keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied).

films . multimedia . live streaming . websites . advies

user4'De recente weersomstandigheden maken maar al te duidelijk hoe essentieel de gemalen ook vandaag de dag nog zijn om onze veiligheid te waarborgen. In de film, die is gemaakt door filmmaker Sarah Stiles, is De Waterwolf in volle actie te zien. De indrukwekkende kracht van de machines, het kolkende water en de hartslag van de pompen komen in de film tot uiting.' Dagblad van het Noorden

user1'Sarah heeft iets over zich waardoor je je op je gemak voelt. Het gaat allemaal vanzelf.  Althans, zo lijkt het. Ze weet echter precies hoe ze het wil hebben en heeft ongemerkt de regie strak in handen. De film geeft een heel goed beeld van ons bedrijf, wat we doen en waar we voor staan'. Stichting Kunstmarkt Waddenland

user2'In goed overleg is een prachtig document ontstaan over de ontstaansgeschiedenis van een zeer bijzonder project. Dankzij de films op de website hebben wij veel meer potentiele bezoekers, maar ook andere media en omroepen kunnen bereiken, en is er veel publiciteit gegenereerd'. Stichting De Dorpsbruiloft

logoHogelandFilms